הקונספט הקולינרי
מודרן היא מסעדת מוזיאון.
היסטוריה, תרבות ופנאי שלובים בה יחד.
לצד העיצוב המושפע מאמני ראשית המודרניזם הבינלאומי אנו גאים בקולינריה הירושלמית בת מאת השנים.
הקולינריה הירושלמית צמחה ממטבחי המהגרים שהגיעו לכאן והתיישבו בתוך ומחוץ לחומות בתחילת המאה העשרים. הטעמים העשירים מחממים את הלב, ספוגים סיפורי מסע וגעגוע לארצות רחוקות.
הקולינריה הירושלמית התבססה על קיטניות, אורז, אגוזים, ירקות שורש מהגינות הקטנות ועשבי תבלין.
בשר היה נדיר. פעם בשבוע, מפואר ומושקע בבישול ארוך לכבוד השבת. זהו האוכל הירושלמי. מבושל לאט ובסבלנות.
קיבצנו לתפריט מנות מיתולוגיות מרחוב אגריפס יחד עם מוצרים שגודלו ב "ארבעת הערים".
דבש תמרים מטבריה, עשבי תבלין מאזור צפת, רימונים מבוסתני ירושלים, לימון ופירות הדר מהפרדסים של יפו.
פיתחנו את המתכונים הוותיקים ושמרנו על הטעמים העיקריים עם פרשנות עכשווית שלנו.
אנחנו ממליצים לחלוק, כך תוכלו לטעום מכמה שיותר מנות. בתאבון!